tiistai 22. kesäkuuta 2010

Mustan tien kehittely

Kun ryhdyin valmistelemaan käsikirjoitusta, alkuperäinen tarkoitukseni oli tehdä siitä tunnin mittainen ja esityspaikkana olisi Yleisradion Kotikatsomo. Vaikka minulla oli kokemusta lyhytelokuvien käsikirjoittamisesta ja ohjaamisesta ja aikaisemmat elokuvani olivat voittaneet palkintoja, tiesin että käsikirjoitukseni saattaminen tuotantoon tällä koulutus, - ja kokemuspohjalla olisi varsin haasteellista.

Onnekseni Lapissa oli juuri aloittanut Lapin Lisä -elokuvakäsikirjoitusten kehittelyhanke, jonka kautta minun oli mahdollista saada ammattimaista palautetta käsikirjoituksestani. Lapin Lisän kautta tutustuin Anja Kolehmaiseen, joka toimi fiktiokäsikirjoitusten dramaturgina ja palautteenantajana. Tapasimme Anjan kanssa ensimmäisen kerran Sodankylän elokuvajuhlilla vuoden 2008 kesäkuussa, ja esittelin hänelle idean jonka pohjalta halusin elokuvaani kirjoittaa. Palaute oli kannustavaa joten ryhdyin kirjoittamaan käsikirjoitusta seuraavaa tapaamistamme varten.

Tapasimme Anjan kanssa seuraavan kerran vuoden 2008 marraskuussa Rovaniemellä järjestetyillä Arktista Vimmaa media, - ja elokuvafestivaaleilla, jolloin minulla oli valmiina ensimmäinen versio. Anja kannusti minua, koska aiheeni oli ajankohtainen ja halusin kirjoittaa psykologisesti tarkkanäköistä elokuvaa, jota Suomessa aika harvoin nykypäivänä näkee. Samoilla festivaaleilla edellinen lyhytelokuvani Punainen Hetki (http://www.jussihiltunen.net/Punainen%20hetki.htm) voitti pääpalkinnon, jonka toivoin osaltaan auttavan tilanteessa, kun joskus kertoisin rahoittajille tai tuottajille kuka olen ja mitä olen aikaisemmin tehnyt.


Palauteistunnon jälkeen kehittely jatkuisi siten että tapaisimme säännöllisesti muutaman kerran vuodessa ja ensi vuoden alussa järjestettäisiin tarinaputki, mihin kaikki "lapinlisäläiset" lähettäisivät käsikirjoituksensa ja ammattilaisista koostuva raati valitsisi kehityskelpoisimmat elokuvaehdotukset työpajaan joka myöhemmin huipentuisi tarinamarkkinoille, missä jokainen jatkoon valittu käsikirjoittaja pääsisi pitsaamaan eli esittelemään ideansa elokuva-alan keskeisimmille rahoittajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti